söndag 20 maj 2012

Uppladdningen har påbörjat!

Som Benny skrev i sitt senaste inlägg, så har Hällefrossan slagit till hos oss allihop, pratade med Micke igår och han är lika sugen på att komma upp till Engvika och Mieko Hälleflundracamp som jag och Benny.
När det så gott som dagligen kommer rapporter från olika gäng där uppe som har haft kontakt eller har landat Hälleflundra så blir man helt tokig, varför skall det vara så långt till Tromsö, tänk om man hade bott där och bara fara ut om man känner för det...
Så tillbaka till verkligheten...nu är det bara 11 dagar till den dag vi packar bilen full, och har 87 mil framför oss innan vi kommer upp till Rebbenesöya, och Engvika.
Efter samtal med S-O Larsson så har vi fått fler tips på tänkbara heta positioner där det borde vara möjligt att fånga Hälleflundra, och iof så räcker det med att sitta och iakta sjökort för att inse att man behöver inte köra så långt för att finna vettiga fiskeplatser med sandbotten i närhet av strömsatta sund och uddar. Sen beror ju val av fiskeplats även på hur vind och tidvattnets riktning påverkar båten.
Men det som mest styr är givetvis Hälleflundran själv, och att ha fiskegrejerna i vattnet den mest delen av tiden, för den har sina huggperioder och missar man den så minskar chansen drastiskt att lyckas med sitt fiske, och det skall ni veta att Hälleflundrefisket kan vara fruktansvärt långtråkigt och det kan gå många timmar mellan kontakterna, men denna känsla försvinner snabbt när man får kontakt med en fisk via "sillbion" (ekolodet) eller känner ett hugg...då får man helt plötslig ny energi att fortsätta.
På tal om energi så är det viktigt att se till att man får i sig tillräckligt med föda och vätska, jag löser mitt intag med smörgåsar, kaffe, Bullens korv och saft av något slag som jag tar med mig ut i båten, för man vil ju inte bryta fisket för att man är törstig eller hungrig, då kommer garanterat fisket att bli någon framgång.

Ha det gött/Roger S

Yttersia i sommarnatt
Solen är på väg ner i fjärran, men den är inte bort länge.

Långtråkigt är det inte när det hugger!
Micke med 144 cm Hälleflundra, tagen på en Mieko Predator tail riggad på en Giant jighead
Sillbion, avslöjar vad som finns under båten!
Avslappnad Micke i härligt sommarväder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar